Ludor Engineering coordoneaza, incepand cu 1 septembrie 2017, proiectul Drone technology training to boost EU entrepreneurship and Industry 4.0 (eduDrone), care a primit finantare UE prin programul Erasmus+, actiunea cheie KA2, Parteneriate Strategice in domeniul Formare Profesionala (VET).

Principalele obiective ale proiectului eduDrone sunt:

Pentru a atinge aceste obiective, partenerii au realizat sau vor realiza urmatoarele produse intelectuale:

1. Ghid pentru utilizarea dronelor in Educatia si Formarea Profesionala

Materialul prezinta linii directoare privind utilizarea Tehnologiei Dronelor in educatia si formarea profesionala (EFP) precum si informatii de baza pentru formatorii EFP si institutiile care doresc sa integreze Tehnologia Dronelor in curriculum-ul lor si sa-si dezvolte statutul profesional. Sunt incluse subiecte din Tehnologia Dronelor, informatii tehnice, aplicatii si legislatie privind utilizarea dronelor, studii de caz.

Sunt prezentate, de asemenea, o serie de studii de caz care arata utilizari comune ale dronelor, in diverse domenii. Nu in ultimul rand, aceasta brosura face o scurta referire la potentialul implementarii dronelor in disciplinele STEM, in incluziunea sociala a cursantilor cu dizabilitati si in atragerea si impulsionarea cursantilor catre un parcurs educational EFP.

2. Ghid de antreprenoriat bazat pe Industria 4.0 si drone, pentru cei inscrisi in EFP

Un ghid privind antreprenoriatul bazat pe Industria 4.0 si pe drone, realizat pentru cursantii  din educatia si formarea profesionala (EFP), care furnizeaza informatii esentiale pentru inceperea unei noi afaceri in aceste domenii. Prezinta idei de afaceri si oportunitati specifice si trateaza subiecte relevante, precum tehnologie, legislatie, aplicatii etc. pentru a ajuta cursantii si absolventii EFP sa inceapa propria afacere beneficiind de avantajele tehnologiei dronelor.

3. Programa scolara Tehnologia Dronelor

O noua programa scolara pentru educatia si formarea profesionala (EFP), realizata pentru a ajuta cursantii EFP sa beneficieze de uriasele oportunitati oferite de Industria 4.0, prin intermediul tehnologiei dronelor, pentru a incepe o noua afacere sau a dezvolta o companie existenta.

4. Ghid pentru traineri in Tehnologia Dronelor

5. Platforma e-Learning

Un sistem de management al invatarii (LMS) realizat pentru a oferi cursantilor cunostiinte si abilitati care sa le permita sa intre in lumea antreprenoriatului bazat pe Industria 4.0 si Tehnologia Dronelor. Include un curs, ghid pentru traineri, instrumente de evaluare si o platforma e-learning.

Toate acestea vor fi disponibile gratuit, in 5 limbi: engleza, romana, italiana, poloneza si greaca.

Proiectul se adreseaza urmatoarelor grupuri tinta:

 Parteneri proiect:

Buletine informative:

Buletin informativ nr. 1

Buletin informativ nr. 2

Buletin informativ nr. 3

Buletin informativ nr. 4

Puteti urmari proiectul pe pagina Facebook eduDrone: https://www.facebook.com/eduDrone.EU/ sau pe https://www.edudrone-project.eu/ 

Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Continutul prezentului material reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorilor, iar Agentia Nationala si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit continutul informatiei