Subject: 2nd Newsletter eduDrone_RO
From: "KAINOTOMIA LIFELONG CENTER EDUCATION" <eu@kainotomia.com.gr>
Date: 8/3/2018 15:51
To: <doru.cantemir@ludoreng.com>

2nd Newsletter eduDrone_RO

A doua întâlnire de proiect, Larissa, Grecia


A doua întâlnire a proiectului “eduDrone” a avut loc în Larissa, pe 26-27 Aprilie 2018. Ședința a fost găzduită de Kainotomia. Au participat reprezentanți ai tuturor partenerilor: Ludor Engineering (coordonator), Kainotomia Life Long Learning Center, Universitatea “Politehnica” București – Centrul CAMIS, Danmar Computers, Istituto per la Formazione, l’Occupazione e la Mobilità, și Cervi Robotics.

Ședința a început cu un rezumat al realizărilor și provocărilor proiectului eduDrone, prezentat de coordonator, Doru Cantemir.  Unele probleme legate de managementul proiectului au fost rezolvate cu succes și s-a discutat despre situația produselor proiectului.

În cadrul întâlnirii, partenerii au discutat următoarele teme:

 • principalele realizări și provocări ale proiectului eduDrone;
 • implementarea activităților de către parteneri și dezvoltarea produselor intelectuale;
 • pregătirea activității de învățare / predare / instruire, "Formarea formatorilor eduDrone”, care va fi găzduită de Kainotomia la Larissa în perioada 18-22 iunie 2018. Au fost discutate și convenite metodologia de instruire și responsabilitățile fiecărui partener.
 • analiza Planului de diseminare și exploatare, comunicare internă, asigurarea calității, management și probleme financiare, convenind că totul este implementat conform planificării;
 • s-a făcut planificarea sarcinilor și activităților pentru următoarele luni și s-au convenit acțiunile ce vor fi implementate;
 • planificarea următoarei întâlniri transnaționale de proiect, găzduită de Danmar la Rzeszow, în Polonia, pe 7 septembrie 2018.

 

Activități de învățare / predare / instruire în cadrul proiectului eduDrone
 

În perioada 18-22 iunie 2018 a avut loc, în Larissa, Grecia, la  Ke.Di.Vi.M2 KAINOTOMIA, formarea pe termen scurt a personalului, "Formarea formatorilor eduDrone”.  

Au fost prezenți 12 reprezentanți ai partenerilor proiectului eduDrone din România, Polonia, Italia și Grecia

Scopul principal al acestei activități de învățare / predare / instruire (LTTA) a fost pregătirea formatorilor eduDrone care vor sprijini organizațiile lor în gestionarea cursului de formare eduDrone. De asemenea, toți participanții vor folosi abilitățile și cunoștințele dobândite în timpul LTTA pentru a dezvolta rezultate de calitate în cadrul proiectului.

În timpul celor 5 zile de formare, fiecare dintre partenerii participanți a făcut prezentări pe teme relevante pentru proiectul eduDrone:

 • Introducere în Industria 4.0;
 • Introducere în Tehnologia Dronelor
 • Antreprenoriatul tehnologic;
 • Implementarea Industriei 4.0 și a Tehnologiei Dronelor în Educație și Formare Profesională (EFP);
 • Predarea Industriei 4.0 și Tehnologiei Dronelor pentru elevii din EFP;
 • Predarea Industriei 4.0 și spirit antreprenorial bazat pe Tehnologia Dronelor;

Găsiți mai multe fotografii și informații despre activitatea LTTA a proiectului eduDrone aici.

 

  
Proiectul eduDrone (nr. 2017-1-RO01-KA202-037083) a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Erasmus+. Această comunicare reflectă numai punctul de vedere al autorului și Agenția Națională sau Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informațiilor pe care le conține

Rezultatele proiectului eduDrone disponibile în present 


Produsul intelectual IO1 “Ghid pentru utilizarea dronelor în Educația și Formarea Profesională (EFP) “ este disponibil pentru descărcare. Acesta este o broșură care conține instrucțiuni privind utilizarea Tehnologiei Dronelor în EFP, furnizând informații esențiale pentru formatorii și instituțiile EFP care doresc să includă Tehnologia Dronelor în programa lor. Broșura include linii ghid și studii de caz și acoperă subiecte importante precum tehnologie, legislație, aplicații etc. Îl puteți descărca aici

De asemenea, este disponibil pentru descărcare și produsul intelectual IO3Programa școlară Tehnologia Dronelor”. Cursul are ca scop să ajute elevii EFP să profite de oportunitățile imense create de Industria 4.0, utilizând Tehnologia Dronelor pentru a începe o afacere nouă sau pentru a extinde afaceri deja existente. Sunt incluse 12 capitole axate pe elementele teoriei de bază și conceptelor de design actuale ale Tehnologiei Dronelor. Programa este disponibilă in 5 limbi (română, engleză, italiană, greacă, poloneză). Poate fi descărcată aici
 


 Alte Programe Erasmus+
CodeIT: proiectul se concentrează pe competențele de programare ale cadrele didactice care predau materii non-IT. Scopul proiectului este realizarea de resurse inovatoare pentru a ajuta profesorii să se dezvolte profesional prin creșterea abilităților de programare.
Pentru mai multe informații: : https://www.codeit-project.eu/ 


Proiectul  Industry 4.0: Follow innovation urmărește adaptarea pregătirii profesionale la cerințele celei de-a patra revoluții industriale (denumită și Industria 4.0). Scopul său este de a dezvolta abilități și competențe de inovare, antreprenoriale și digitale în EFP pentru a accelera integrarea digitală în învățare și predare.
Pentru mai multe informații: http://www.followindustry40.com/    

 
Proiectul “Let’s START: SporTs Against RadicalizaTion” își propune să sporească gradul de conștientizare privind combaterea radicalizării la nivel local și național în Grecia și să ofere sprijin autorităților locale, organizațiilor, școlilor, cluburilor sportive și instituțiilor care lucrează cu tinerii să coopereze și să creeze o rețea pentru combaterea fanatismului, radicalizării și a discursului urii în rândul tinerilor. 
Pentru mai multe informații: https://letsstartproject.wordpress.com/  

Aflați mai multe despre partenerii noștri
 

DANMAR COMPUTERS este o companie privată care activează în domeniul IT și oferă formare profesională în acest domeniu.  Danmar Computers are o vastă experiență în dezvoltarea de aplicații web și mobile moderne destinate scopurilor educaționale. Misiunea Danmar este dezvoltarea educației pe tot parcursul vieții și asigurarea accesului egal la educație pentru toți cei care folosesc tehnologia modernă. Danmar are, de asemenea, o experiență îndelungată în realizarea de proiecte europene și pregătirea de cursuri adaptate nevoilor diferiților cursanți. Sunt, de asemenea, interesați de Industria 4.0 și de domeniile conexe. eduDrone este un alt proiect cu accent pe noile tehnologii și implementarea lor în afaceri și educație.
 

.
Tweet
Share
Pin

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai mare Universitate Tehnică din România, cu o experiență deosebită și un rol esențial în dezvoltarea învățământului superior din țară. Unul dintre centrele sale de cercetare și dezvoltare, UPB-CAMIS, are mare experiență și expertiză vastă în tehnologiile ICT pentru inovare și creativitate în inginerie, aceste concepte fiind predate de mai mulți ani studenților. Personalul academic și tehnic al centrului CAMIS este experimentat în tehnologii CAD/CAM și ICT. Printre altele, CAMIS are expertiză în activități de cooperare europeană și internațională, fabricare aditivă și realitate augmentată.
 

Copyright © 2018 EdudroneProject, Toate drepturile rezervate.
 


This email was sent to doru.cantemir@ludoreng.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
KAINOTOMIA · SOKRATOUS 111 STREET · LARISA, THESSALY 41336 · Greece

Email Marketing Powered by MailChimp